Ultimele threaduri


Cele mai active threaduri

experiente meditatiuni

Am primit zilele astea aici in bucatarie, unde-mi tin "office"-ul de meditatiuni :) -- intru exersarea limbii lui William Golding, mind you -- pe un pusti dintr-a a IX-a pe care, hélas si ce bine, n-o sa-l mai vad. Flacaul avea un ceva al dracului de inefabil ce-l impiedica sa se concentreze cum ar fi trebuit. Incercam eu sa-i atrag atentia, chiar si cu o lingura de lemn tematica, vinturata dintr-o mina alta pour s’amuser, doar-doar oi intra in ritmul dumnealui, dar el -- nu si nu: se uita in alta parte si se gindea numai el stia la ce. Imi spunea ca-i placeau mult (de fapt, f. mult) jocurile video, at which point i-am zis ca j’en ai assez si I had it si mi-am zis ca de aici incolo nu mai e treaba mea ci a personalului psihopedagic de la scoala individului (nr. 79 sau 89 sau 99, sa le ia Uciga-l Toaca, ca toate-s la fel!), personal angajat si platit sa scoata din ei (din elevi) acel randament academic optim si ideal, notiune pe care ne tot place s-o molfaim, chiar daca rezultatele noastre si ale psihopedagogilor sint de cele mai multe ori mai putin ideale. Si uite-asa ei se fac ca invata iar noi raminem cu ea (cu lingura tematica) in mina...

LV

25 Ian 2014

2 comentarii

 • !

  Se spune "trebuie" in lb. literara (si nu "trebuiesc"). Cuvintele "cei ce doresc a fi scoliti" nu trebuie incadrate in virgule fiindca toate au valoare de subiect, iar virgula intre subiect si predicat "nu se exista". Se observa ca sinteti cadru didactic de vita veche, de care invatamintul in tara asta nu duce lipsa (dimpotriva, are prea multi). Cu individul in cauza nu am facut dictari si ceea ce ati fi facut dvs. El era produsul invatamintului cu care birocrati statuti ca dvs. au crescut. Nu am facut liceul in RO asa incit nu avem nici o experienta formativa in comun (cum insinuati). Dar cel mai mult mi-a placut "E!" -- exclamatie cu care incepeti si care dezvaluie extractia dvs. sociala f. sanatoasa. Sinteti un om care spune lucrurilor pe nume, nu?

  LV

  15 Feb 2016

 • Re: experiente meditatiuni

  E! Acesta este motivul pentru care, cei de doresc a fi scoliti, trebuie sa cotracteze un profesor, adica o persoana capabila si flexibila. Orele nu trebuiesc sustinute asa cum multi am invatat in scoala: eu dictez, tu scrii, nimeni nu invata. Daca aveati pregatirea adecvata ati fi putut sustine cursurile si cu astfel de elevi..distrati, cum de altfel am fost toti in adolescenta.

  EcaterinaVlad

  10 Oct 2015